By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


NVPC lanceert wetenschappelijk tijdschrift over plastische chirurgie voor de Nederlandse markt

Terug
04 november 2010     

4 november 2010 – De NVPC lanceert deze maand het eerste exemplaar van het ‘Nederlands Tijdschrift voor Plastische Chirurgie’ (NTPC). Het wetenschappelijk tijdschrift beoogt onderzoeken en innovaties in de plastische chirurgie te stimuleren voor de Nederlandstalige markt. “Het is bovendien een platform om waardevolle ideeën, ervaringen en resultaten te delen en zo een weg te vinden naar samenwerkingsverbanden of zogenaamde ‘multicenter’ studies”, zo licht initiatiefnemer dr. Mick Kreulen toe.

 

Een tweede doelstelling van het tijdschrift is de profilering en samenwerking aan breed publiek te laten zien. Politici, zorgverzekeraars, verwijzers en ziekenhuisdirecties in Nederland krijgen op deze manier een beter beeld van de plastisch chirurg met creatief elan als onderzoeker, onderwijzer, onderhandelaar en ondernemer.  

Goede gezondheidszorg, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering, de actuele onderwerpen op de politieke en persoonlijke agenda, worden dan ook door drie plastisch chirurgen en een chirurg heelkunde in de eerste publicatie besproken. Goede voorlichting is essentieel om de zorg inzichtelijk en begrijpbaar te maken. In het desbetreffende artikel wordt daarom wegens aanzienlijke tijdsbesparing gepleit voor computergestuurde patiëntenvoorlichting. Dit kan resulteren in een kostenbesparing doordat medisch personeel anders ingezet kan worden en informatie die uniform wordt. Het lijkt een van de meest veelbelovende innovaties in de huidige gezondheidszorg.

De uitgever van het tijdschrift is DCHG - Medische communicatie te Haarlem. Geïnteresseerden in het NTPC kunnen zich wenden tot de NVPC via de contactgegevens op de gelijknamige website van de vereniging.

NVPC

De NVPC is sinds haar oprichting in 1950 de wetenschappelijke vereniging van de plastisch chirurgen in Nederland. Nagenoeg alle in Nederland geregistreerde plastisch chirurgen zijn lid van deze vereniging. Het specialisme wordt onderverdeeld in Plastische Chirurgie, Handchirurgie, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie. De NVPC heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling van het specialisme en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden. Anno 2010 heeft de vereniging 220 plastisch chirurgen en 50 plastisch chirurgen in opleiding als lid.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor vragen is het mogelijk contact op te nemen met Justine Krenning, Reputatiegroep via j.krenning@reputatiegroep.nl of (06) 14818706.

 

Powered By: webCiters