By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


ASPS zoekt peer reviewers en werft associate editors voor PRS en PRS global open

Terug
31 augustus 2020     

ASPS ZOEKT PEER REVIEWERS EN WERFT ASSOCIATE EDITORS VOOR PRS EN PRS GLOBAL OPEN

De American Society of Plastic Surgeons (ASPS) stelt de NVPC in de gelegenheid twee belangrijke functies in te vullen: die van Partner Society Associate Editor in de Editorial Board van de Plastic and Reconstructive Surgery, en die van Associate Editor van PRS Global Open. Daarnaast zoekt ASPS meer peer reviewers voor de tijdschriften.

Reviewers
De reviewers worden gevraagd om ongeveer twee tot vier manuscripten per maand te beoordelen. Ze moeten de Engelse taal uitstekend beheersen en willen deel uitmaken van het wetenschappelijke peer review-proces. De redactieraad komt jaarlijks bijeen tijdens de ASPS Annual Meeting; Het bijwonen van de vergadering is echter vrijwillig. Al het vereiste werk wordt uitgevoerd via e-mail of telefonische vergadering. Van de kandidaten kan uiteindelijk één persoon worden geselecteerd op basis van prestaties als peer reviewer in de komende 6-8 maanden.

Partner Society Associate Editor PRS Editorial Board
De NVPC mag twee kandidaten nomineren voor deze zetel. De kandidaten moeten een goede reputatie hebben binnen de vereniging en zullen als peer reviewers starten. Voorafgaand aan de officiële nominatie voor de Editorial Board, moeten de kandidaten als reviewer aantonen in staat te zijn om aan de basisvereisten van de functie te voldoen: acceptatie van 75% reviewverzoeken, voltooien van 90% van die reviews met gemiddeld maximaal 2 dagen na deadline.

Editorial Board PRS Global Open
Voor deze kandidaten geldt dezelfde werkwijze als hierboven. Zij komen in aanmerking voor de Editorial Board Global open als zij aan de volgende basisvereisten voldoen: acceptatie van 70% reviewverzoeken, voltooien van 90% van die reviews met gemiddeld maximaal 5 dagen na deadline.

Belangstellenden kunnen zich tot medio september aanmelden met CV en motivatie via bureau@nvpc.nl, met vermelding naar welke positie de belangstelling uitgaat (uitsluitend peer review, Associate Editor PRS of Associate Editor PRS Global Open).

Powered By: webCiters