By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


Ziekenhuizen en klinieken presenteren gevarieerd programma

Terug
25 november 2016     

Vandaag: Dag van de Plastische Chirurgie met als thema ‘Huid’

 

Ziekenhuizen en klinieken presenteren gevarieerd programma

 

 

Utrecht, 25 november 2016 – Vandaag vindt de vijfde landelijke Dag van de Plastische Chirurgie plaats. Plastisch chirurgen van ziekenhuizen en klinieken uit het hele land openen hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met de vele facetten van het vak. Centraal thema van dit jaar is ‘huid’. Plastisch chirurgen spelen namelijk een cruciale rol bij onder andere brandwondenchirurgie, plastische chirurgie bij huidkanker en esthetische chirurgie. De Dag van de Plastische Chirurgie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) in samenwerking met het Huidfonds. Ziekenhuizen en klinieken in een groot aantal provincies, variërend van Limburg tot Friesland, hebben een programma samengesteld om bezoekers een kijkje achter de schermen te geven van de veelzijdige wereld van de plastische chirurgie. Zo is het op sommige locaties mogelijk om te ‘speeddaten’ met één van de plastisch chirurgen, wordt er een Facebook-spreekuur georganiseerd om geïnteresseerden de kans te geven op laagdrempelige wijze vragen te stellen, en zijn er verschillende demonstraties, zoals die van een medische tatoeage.


Michiel Zuidam, bestuurslid van de NVPC, is verheugd dat dit jaar wederom veel plastisch chirurgen hun deuren open zetten voor een breed publiek: “Dit is dé dag om op interactieve wijze kennis te maken met ons vak. Zo krijgen mensen een beter beeld van wat de plastisch chirurg precies doet, en kunnen wij patiënten en andere geïnteresseerden bijpraten over de laatste innovaties en behandelingen binnen het vakgebied.”

Thema ‘Huid’

De NVPC heeft na eerdere thema’s zoals ‘VETGAAF en ‘van top tot teen’ dit jaar gekozen voor het centrale thema ‘Huid’. Met dit thema willen de plastisch chirurgen diverse huidbehandelingen onder de aandacht brengen waar zij vaak mee te maken krijgen. Zo krijgen ze veel vragen over het belang van goede plastische chirurgie bij huidtekort, huidoverschot en huidverplaatsing. Tegelijkertijd is de Dag van de Plastische Chirurgie bedoeld om het vak in de volle breedte zichtbaar te maken, vandaar dat deelnemende klinieken en ziekenhuizen vrij zijn om hun programma zelf in te vullen.

Uiteenlopend programma

Deelnemende ziekenhuizen en klinieken bieden tijdens de dag van de Plastische Chirurgie een gevarieerd programma aan, dat ze zelf hebben samengesteld. Bezoekers wordt geadviseerd om van te voren wel even te kijken op de website www.dagvandeplastischechirurgie.nl. Daarop staat meer informatie over de opzet van de dag, op welke locaties mensen terecht kunnen en wat de programma’s per locatie zijn.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:
Bij vragen is het mogelijk om contact op te nemen met Enzo Grijseels, via e.grijseels@reputatiegroep.nl of 06 80 15 93 47.

Powered By: webCiters