By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


25 november 2016: Dag van de Plastische Chirurgie met als thema ‘Huid’

Terug
16 november 2016     

25 november 2016: Dag van de Plastische Chirurgie met als thema ‘Huid’

Uniek kijkje achter de schermen bij veelzijdige medisch specialist

 

Utrecht, 16 november 2016 – Op vrijdag 25 november 2016 wordt de vijfde landelijke Dag van de Plastische Chirurgie gehouden. Plastisch chirurgen van ziekenhuizen en klinieken uit het hele land openen deze dag hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met de vele facetten van het vak. Omdat plastisch chirurgen een cruciale rol spelen bij onder andere brandwondenchirurgie, plastische chirurgie bij huidkanker en esthetische chirurgie, is het centrale thema van dit jaar ‘Huid’. De Dag van de Plastische Chirurgie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) in samenwerking met het Huidfonds. Hinne Rakhorst, voorzitter van de NVPC, geeft aan dat het van belang is dat mensen hun weg weten te vinden naar een erkende plastisch chirurg, als het gaat om specialistische zorg voor herstel van vorm en functie: “Het is belangrijk dat mensen weten wat een plastisch chirurg voor ze kan betekenen als het gaat om hun lichaam en hun kwaliteit van leven. Huid speelt daarbij een flinke rol; het is niet voor niets het grootste orgaan van ons lichaam.”

 

Op vrijdag 25 november kan het publiek op interactieve wijze kennismaken met het vak van de plastisch chirurg. Deelnemende klinieken en ziekenhuizen organiseren bijvoorbeeld mini-spreekuren, waarin bezoekers op laagdrempelige wijze een vraag kunnen stellen aan de plastisch chirurg, workshops (bijv. zelf leren hechten), rondleidingen en lezingen. De Dag van de Plastische Chirurgie is een jaarlijks terugkerend initiatief van de NVPC om bezoekers een kijkje achter de schermen te geven bij hun dagelijks werk en patiënten bij te praten over de laatste ontwikkelingen en behandelingen binnen het vakgebied. 

 

Thema ‘Huid’

De NVPC heeft na eerdere thema’s zoals ‘VETGAAF en ‘van top tot teen’ dit jaar gekozen voor het centrale thema ‘Huid’. Met dit thema willen de plastisch chirurgen diverse behandelingen onder de aandacht brengen waar zij vaak mee te maken krijgen. Volgens Rakhorst is het een actueel maatschappelijk onderwerp: “Huid is cruciaal in ons werk. Of het nou gaat om plastische chirurgie bij grote brandwonden, huidkanker of post-bariatrische chirurgie om huidoverschot tegen te gaan, wij worden geacht te kunnen ‘spelen met huid’. Zodoende krijgen we ook veel vragen van patiënten over het belang van goede plastische chirurgie voor met name huidtekort, huidoverschot en huidverplaatsing. Tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie kunnen we meer vertellen over dit specifieke onderwerp, terwijl we tegelijkertijd mensen willen laten kennismaken met de breedte van ons vak.”

 

Uiteenlopend programma

Deelnemende ziekenhuizen en klinieken bieden tijdens de dag van de Plastische Chirurgie een gevarieerd en interessant programma aan, dat ze zelf per locatie samenstellen. Het publiek wordt op de hoogte gebracht van de laatste nieuwswaardigheden rondom een van de meest veelzijdige en complexe beroepen in de medische wereld. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen op een van de locaties. Meer informatie over o.a. de deelnemende ziekenhuizen/klinieken is te vinden op: www.dagvandeplastischechirurgie.nl.

 

 

Noot aan de redactie, niet voor publicatie: 

Bij vragen is het mogelijk om contact op te nemen met Enzo Grijseels,

via e.grijseels@reputatiegroep.nl of 030 231 25 10.

Powered By: webCiters