By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


NVPC distantieert zich van gratis facelift-actie

Terug
22 januari 2013     

Wijze van adverteren in strijd met Leidraad

NVPC distantieert zich van gratis facelift-actie

Utrecht – De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) distantieert zich met kracht van de promotie-actie rond de dvd De Verbouwing, waarbij een gratis facelift ter waarde van 6.000 euro is te winnen. Bij de aanschaf van deze dvd, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, maken mensen kans op een gratis facelift. Deze manier van adverteren is in strijd met de Leidraad Plastische Chirurgie en esthetische behandelingen in particuliere klinieken.

 

Doelstelling van de Leidraad is de kwaliteit en de veiligheid van plastisch chirurgische en esthetische ingrepen in particuliere klinieken te verhogen. Daarnaast zijn er ook regels in opgenomen over de wijze van voorlichting en het informeren van patiënten. Op basis van de Leidraad is het niet geoorloofd om mensen te overtuigen tot het laten doen van een operatie op basis van een financiële stimulans. Daarnaast vindt het NVPC-bestuur het winnen van een facelift geen manier van adverteren of promotie van het vak.

De ledenvergadering van de NVPC heeft de Leidraad op 1 november 2011 geaccordeerd. Dat betekent dat alle leden van de NVPC zich aan de vastgestelde richtlijnen, leidraden en standpunten moeten houden. Het desbetreffende lid is hierop door het NVPC-bestuur aangesproken.

 

Leidraad Particuliere Klinieken, Plastische Chirurgie en Esthetiek

 

Powered By: webCiters