By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


Dag van de Plastische Chirurgie 25 november 2011: Speeddaten met plastisch chirurgen en zelf hechten

Terug
14 november 2011     

 

Speeddaten met plastisch chirurgen en zelf hechten

Dag van de Plastische Chirurgie op 25 november
in meer dan 25 ziekenhuizen en klinieken

25 november 2011

Utrecht, 14 november 2011 - Ziekenhuizen en klinieken door het gehele land en ook bijna alle academische ziekenhuizen met een opleidingsfunctie, openen hun deuren tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie op 25 november. Plastisch chirurgen laten het publiek met een uiteenlopend programma kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van de plastische chirurgie. Zo is het mogelijk voor het publiek om te speeddaten met de plastisch chirurg om vragen te kunnen stellen en tijdens een workshop te leren hechten onder de microscoop. Op de website www.dagvandeplastischechirurgie.nl kunnen bezoekers meer informatie vinden over de open dag, waaronder een lijst met de deelnemende ziekenhuizen en klinieken in Nederland.

De Dag van de Plastische Chirurgie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Ziekenhuizen en klinieken door het gehele land openen tijdens deze dag hun deuren voor het publiek. Men kan dicht bij huis terecht voor een kijkje achter de schermen van de plastische chirurgie of voor vragen aan de plastisch chirurg. Het is belangrijk voor het publiek en patiënten te weten wat een plastisch chirurg voor hen kan betekenen op het gebied van herstel van vorm en functie. Het gaat immers om het eigen lichaam en de kwaliteit van leven.

Breedte van het vakgebied
Er zal tijdens de Dag van de Plastische Chirurgie speciale aandacht zijn voor hand- en polsletsels, grote trauma’s, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies bij borstkanker, complexe hoofd-hals chirurgie, zoals het maken van een nieuwe kaak van een kuitbeen of een tong van huid van de arm. Verder uiteraard voor esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie. Het motto van deze dag is dan ook niet voor niets: Plastische chirurgie van top tot teen.

Uit de praktijk
Een goed voorbeeld van de breedte van het vak is borstreconstructie van de borst. Uit de praktijk blijkt dat directe reconstructie van de borst bijdraagt aan het herstel van vrouwen die behandeld worden voor borstkanker. Als bij een borstsparende operatie relatief veel borstweefsel weggehaald moet worden, kan tijdens dezelfde operatie door de plastisch chirurg de borst worden gecorrigeerd. Hierdoor blijft de borstvorm beter behouden en treedt tijdens de bestraling minder vervorming op. Bovendien is een aanvullende ingreep vaak niet meer nodig, waardoor het genezingsproces minder belastend wordt. Veel vrouwen met borstkanker zijn echter niet goed op de hoogte van de reconstructieve mogelijkheden. De Dag van de Plastische Chirurgie is onder andere georganiseerd door de NVPC om het publiek en patiënten goed voor te lichten, zodat zij de weg naar de plastisch chirurg weten te vinden wanneer dit nodig is.

Uiteenlopend programma
Ziekenhuizen en klinieken bieden tijdens de dag van de Plastische Chirurgie een gevarieerd en interessant programma aan. Zo kunnen bezoekers tijdens deze dag speeddaten met een plastisch chirurg, een inloopspreekuur om laagdrempelig vragen te kunnen stellen die betrekking hebben tot het vak. Daarnaast worden er lezingen gehouden over de vele facetten van het vak en wordt het publiek op de hoogte gebracht van de laatste nieuwswaardigheden.

Kom naar de Dag van de plastische chirurgie bij u in de buurt. Kijk voor meer informatie en locaties op www.dagvandeplastischechirurgie.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot aan de Redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Reputatiegroep, via 0302312510.

 

Powered By: webCiters