- Hoe vind ik een plastisch chirurg?
- Wat is plastische chirurgie?
- Waarom kies ik voor een plastisch chirurg / lid van de NVPC
- Informatie over zeldzame lymfeklierkanker bij borstprothesen (ALCL)
- Informatie over onbegrepen klachten bij siliconen borstprothesen
- Informatie Over Borstreconstructie
- Ingrepen
- Locaties voor Borstreconstructie lichaamseigen weefsel (DIEP)
- Locaties voor totale borstreconstructie met lipofilling (AFT)
- Checklist Cosmetische Chirurgie
- Chirurgische Bijsluiters
- Patientenfolders
- PIP
- Informatie video's
- Humanitaire Missies
Humanitaire missies
Terugesprasshare.org
esprasshare.org
ESPRAS SHARE is een comité van ESPRAS, de Europese tak van de wereldvereniging voor plastische chirurgie, IPRAS. Bij ESPRAS SHARE zijn de plastisch chirurgen in Europa aangesloten via hun landelijke organisaties zoals de NVPC. ESPRAS SHARE wil de behoefte aan plastische chirurgie in ontwikkelingslanden afstemmen met het aanbod van gekwalificeerde plastisch chirurgen in Europa.
Uitzendende organisaties
Stichting Interplast Holland is een ideële organisatie die zich richt op reconstructieve chirurgie in ontwikkelingslanden van kinderen en (jong) volwassenen met o.a. lipspleten en brandwondverminkingen. Jaarlijks wordt een aantal teams uitgezonden van zeer ervaren Nederlands reconstructief plastisch chirurgen, operatieassistenten, anesthesiologen en anesthesiemedewerkers.
Brandwonden en lipspleten je zult er maar mee moeten leven!
Als je in Nederland geboren wordt met een lipspleet, wordt deze meteen dicht gemaakt. En als je morst met kokend water, ga je naar een brandwondenafdeling die de wonden goed behandeld. In een groot aantal Afrikaanse landen is dat anders.
Rein Zeeman uit Oegstgeest is plastisch chirurg en heeft ruim 20 jaar geleden Interplast in Nederland opgericht. Met een medisch team van vrijwilligers, reizen ze twee weken per jaar naar een Afrikaans land waar ze in korte tijd een groot aantal kinderen behandelen zodat ze weer een normaal leven kunnen leiden.
Hij is onlangs met onder andere anesthesie assistente Elly Hofstede uit het Langerland ziekenhuis in Zoetermeer, naar Guinee Bissau geweest. Daar staat de behandeling van dit soort wonden nog in de kinderschoenen . Elly was diep onder de indruk.
“De eerste paar dagen heb ik alleen maar met mijn mond open gelopen”.
Het doel van Rein en van Interplast is om mensen in het land zelf op te leiden zodat zij het werk kunnen overnemen en meer mensen kunnen behandelen. In Oeganda is er nu al een aparte brandwondenafdeling dankzij Rein’s inspanningen die vrijwel geheel zelfstandig draait.
Evelien Bosch spreekt met de bevlogen Rein Zeeman en Elly Hofstede.
De Nederlandse Noma Stichting heeft ten doel: het bevorderen van de kennis over, het doen van onderzoek naar de aandoening noma, alsmede het voorkomen en behandelen van deze aandoening, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn
het doel van deze stichting is het organiseren c.q. verlenen van (gratis) structurele medische en sociale hulp aan kinderen zonder economische bronnen en het opzetten van daarvan afgeleide duurzame projecten op termijn in het midden en zuiden van Peru, teneinde een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van bepaalde facetten van de basisgezondheidszorg van het land.
Onder de naam Operatie Glimlach opereerden onze vrijwillige chirurgen, anesthesisten en verpleegkundigen in 2009 weer honderden kinderen met een grote spleet in de gehemelte, ofwel een schisis (lipspleet). Met geweldige resultaten: de kinderen kunnen eindelijk normaal eten en drinken en worden door hun omgeving. Hen wacht een hoopvolle toekomst. Dat maakt de extreem lange werkdagen van de teams meer dan goed. Intussen leidden ze ook nog honderden lokale artsen op.