By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


Jaargang 1 Nummer 1

Terug
Nieuwsbrief NVPC Jaargang 1 Nummer 1

rubriek: Online

 

De NVPC staat op het Internet

Zoals hopelijk bekend bij U is de vereniging bereikbaar via het Internet. Deze pagina’s, die te bereiken zijn via het eenvoudig te onthouden adres http://www.nvpc.nl , geven de geïnteresseerde buitenstaander een indruk van onze vereniging als ook van het vak plastische chirurgie. Deze pagina’s zullen in drie groepen worden verdeeld: één voor patiënten, één voor artsen en de PLink. Op de patiënten pagina’s zal er informatie te vinden zijn over een aantal ingrepen. Op de artsen pagina komt allerlei nuttige informatie. Zoals tips voor onze leden over het internet en over computers, vaste commissies, informatie over de tentoonstelling, dissertaties en publicaties, wetenschappelijke secties, persberichten, congresagenda etc. De PLink, de plastische chirurgie link ten slotte is een verzameling pagina’s waarop alle relevante pagina’s op het internet zijn gerubriceerd zodat u deze niet zelf hoeft te zoeken. In deze rubriek zullen we U op de hoogte houden van alle ontwikkelingen op dit gebied.

Als U een internetter bent dan rekenen we er op dat u onze pagina’s regelmatig bezoekt en er kritisch naar kijkt! We hopen dat u ons dan eens een emailtje stuurt als er iets onjuist op staat, of wanneer u ideeën hebt over wat er eventueel toegevoegd zou kunnen worden.


U weet niet hoe….

Het lijkt u allemaal wel leuk maar u weet niet hoe u op het internet moet komen?


Het eerste wat u nodig heeft is een computer. Voor rond de 3000 gulden heeft u een uitstekende machine met een pentium chip van 90 Mhz of sneller. Een Macintosh kan uiteraard ook. Dan hebt u nog een modem nodig dat via de telefoonlijn contact kan leggen met het internet. (Of als u ISDN heeft een ISDN-kaart, en dan bent U supersnel verbonden). Zo’n modem of ISDN-kaart moet u laten installeren, of het zelf doen als u enige ervaring hebt met computers. Als laatste heeft u een zgn. Internet-provider nodig. Dat is een organisatie waar je heen kan bellen en die je dan verbindt met het internet.

Welke moet u kiezen? U moet naar een telefoonnummer kunnen bellen in uw eigen telefoondistrict, dat is het belangrijkst. Andere criteria zijn hoe goed ze (telefonisch) te bereiken zijn, of ze een eenvoudig installeerbaar software-pakket leveren, of er een hulp-lijn is en wat de abonnementskosten zijn. De meeste universiteiten en hoge scholen hebben goedkope en goede faciliteiten. Anders is een landelijke provider zoals Worldonline, Worldaccess of Planet Internet aan te bevelen. Wie veel reist en dan met een portable computer bereikbaar wil zijn kan compuserve overwegen. Eenmaal ingebeld doet de software de rest, u gebruikt dan Netscape of Internet Explorer om naar onze site te gaan.

Is het echt zo simpel? Nou, om heel eerlijk te zijn, is het soms lastig om alles goed geïnstalleerd te krijgen maar bent u eenmaal online dan is het verder gemakkelijk. U hebt er dan een nieuw communicatie medium bij dat zeer de moeite waard is.


CACC

De commissie automatisering, codering en communicatie zal u via deze rubriek ook op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op automatiserings en coderings gebied.

Communicatie is intussen uitgebreid aan bod geweest en zal de hoofdmoot blijven vormen van deze rubriek maar als er wetenswaardigheden zijn op de andere gebieden dan leest u dat. In de volgende nieuwsbrief de uitslag van de automatiserings-enquête die u allen hebt ingevuld.

Ivar van Heijningen
email: vanheijningen@nvpc.nl

Powered By: webCiters